| Tytuł: | Jak usunąć przebarwienia na skórze? |
| Autor: | iza 10.3.2011, 09:35 |
| Cześć Mam problem otóż na moim ciele jest kilka ciemniejszych plam (nie są bardzo ciemne, jednak odznaczają się na nieopalonej skórze). Używałam już kremy i maści ale nie pomagają. Znacie może jakiś skuteczny sposób na usunięcie przebarwień? Dodam, że większość z nich mam na nogach i brzuchu | |
| Autor: | monia 10.3.2011, 14:36 |
| Słyszałam o kremach wybielających i z witaminą C do smarowania przebarwień. Podobno skuteczne ale nie wiem bo nie próbowałam | |
| Autor: | kasienka 14.3.2011, 08:30 |
| ja miałam usuwane przebarwienia laserem ogólnie nie jest to zabieg bolesny ale ja jestem bardzo wrażliwa (to chyba psychika taka), że jak wróciłam wzięłam sobie pyralginę i oczywiście nic mi nie dolegało po niej pozdrawiam | |
| Autor: | karolina 14.3.2011, 12:48 |
| no to faktycznie jesteś bardzo wrażliwa no jakikolwiek ból ale dobrze, że pyralgina pomogła bo jest na prawdę dobrym lekiem przeciwbólowym | |
| Autor: | dora 15.3.2011, 09:02 |
| a ja mam pytanie czy to przebarwienie zeszło całkowicie po tym laserze?? | |
| Autor: | Panna Anna 18.3.2011, 08:41 |
| ja miałam taki zabieg i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona, ponieważ nie mam żadnych przebarwień. wszystko jest ok. | |

Sucha skóra jest wynikiem braku odpowiedniej ilości sebum, co zwiększa jej podatność na wrażliwość. Osoby mające skórę suchą często czują jej nieprzyjemne napięcie, zwłaszcza po umyciu, oraz dyskomfort kiedy przebywają na wietrze, bądź w klimatyzowanym pomieszczeniu.
Skóra właściwa
Warstwa wewnętrzna skóry - skóra właściwa - utworzona jest z tkanki wyposażonej w największą ilość funkcji. Jej grubość wynosi od 1,5 do 4 mm i stanowi ok. 90 % grubości całej skóry. Tkanka skóry właściwej jest odpowiedzialna za zewnętrzną wytrzymałość skóry i jej elastyczność.