Przebarwienia skóry

przebarwienia-skory_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • na ciele mojej 16 letniej córki jakis czas temu pojawily sie jasne plamy, ktore po pewnym czasie zaczely zajmowac coraz wieksze obszary jej ciala. od dermatologów dostala masci ktore jedynie zlagodz...(więcej)
  • Kazdej zimy odkad tylko pamietam na mojej skorze pojawiaja sie czerwone plamy. W roznych miejscach. Na twarzy na brzuchu - jednym slowem wszedzie. Plamy te przypminaja wielkie chropowate liszaje ktore...(więcej)
  • ja miałam taki zabieg i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona, ponieważ nie mam żadnych przebarwień. wszystko jest ok....(więcej)
  • Witam. Jestem załamana. Powiedzcie mi jakie są dobre sposoby na przebarwienia na skórze? Już nie wiem co mam stosować. Liczę na was...(więcej)
  • Mam prośbę poradźcie coś na przebarwienia, które zrobiły mi się na policzkach po solarium, jestem załamana są to duże brązowe plamy, których nie mogę zakryć żadnymi pudrami. ...(więcej)
  • Od 5 lat stosuję tabletki Rigevidon, a od 2 tygodniu obserwuję przebarwienia na czole i obok nosa. Czy mogą one być spowodowane przyjmowaniem tabletek, czy szukać innej przyczyny. Może powinnam ...(więcej)

Forum -> przebarwienia po opalaniu

Tytuł:przebarwienia po opalaniu
Autor:Dagmara
8.9.2011, 12:25
Mam prośbę poradźcie coś na przebarwienia, które zrobiły mi się na policzkach po solarium, jestem załamana są to duże brązowe plamy, których nie mogę zakryć żadnymi pudrami.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

przebarwienia-skory_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Skóra mieszana

Podstawową zasadą w pielęgnacji cery mieszanej, tak jak przy innych typach skóry, jest jej jak najbardziej delikatne oczyszczanie. Produkty zbyt drażniące, lub ścierające mogą jedynie pogorszyć jej stan i spowodować zaczerwienienie. Pielęgnacja twarzy ma bardzo ważne znaczenie, gdyż musimy zredukować ilość wytwarzanego sebum, jak również odpowiednio nawilżyć naszą skórę.

Czy wiesz, że...

Sucha skóra jest wynikiem braku odpowiedniej ilości sebum, co zwiększa jej podatność na wrażliwość. Osoby mające skórę suchą często czują jej nieprzyjemne napięcie, zwłaszcza po umyciu, oraz dyskomfort kiedy przebywają na wietrze, bądź w klimatyzowanym pomieszczeniu.

Polecamy

Skóra właściwa
Warstwa wewnętrzna skóry - skóra właściwa - utworzona jest z tkanki wyposażonej w największą ilość funkcji. Jej grubość wynosi od 1,5 do 4 mm i stanowi ok. 90 % grubości całej skóry. Tkanka skóry właściwej jest odpowiedzialna za zewnętrzną wytrzymałość skóry i jej elastyczność.

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.